Wij zijn Rodney en Jolanda Blevins en werken sinds 1997 als zendelingen bij Jeugd met een Opdracht (JmeO).

Rodney is in december 1972 in de Amerikaanse staat Arizona, in een zendingsgezin, geboren. Zijn ouders waren zendelingen in Mexico en Guatemala voor de eerste vijf jaar van zijn leven. Zijn ouders zijn nu voorgangers van een Pinkstergemeente in Arizona, VS.

Rodney had al heel vroeg het gevoel dat hij een zendeling zou worden en in 1990, op 17-jarige leeftijd, heeft hij zijn eerste zendingsreis met Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Azië gemaakt.

Hij is in 1995 opnieuw teruggaan naar Hong Kong om voor 5 maanden met JmeO te werken en heeft daar mensen van JmeO Nederland ontmoet.

Dit heeft ertoe geleid dat hij in september 1996 een Discipelschap Training School (DTS) op de JmeO basis Heidebeek in Heerde heeft gevolgd.

Jolanda is in april 1972 geboren in het Zeeuwse dorp Kloetinge (Gem. Goes). In haar geval waren het haar grootouders ds. en mevr. Karelse die in 1933 als zendelingen uitgezonden werden naar het Indonesische eiland Sumatra (Ambarita, Samosir).

Haar grootvader, ds. Karelse, is daarna van 1946 t/m 1968 voorganger geweest van de VEG Goes, waarin zij opgegroeid en nog steeds belijdend lid is.

Na haar opleiding voor Activiteiten begeleidster heeft zij bijna vijf jaar gewerkt bij de Activiteiten dienst van het Psychiatrisch Ziekenhuis Emergis.

In deze periode toerde zij verschillende keren met het Internationale koor “The Continental Singers”. Hierdoor heeft ze verschillende keren Albanië bezocht en verschillende zendingsorganisaties ontmoet.

Dit heeft ertoe geleid dat ook Jolanda in september 1996 een Discipelschap Training School (DTS) bij JmeO in Heerde heeft gevolgd.

Ons avontuur in de zending begon hier (14 juni 1997)

Ons avontuur in de zending begon hier (14 juni 1997)

Tijdens onze DTS hebben we elkaar ontmoet en wisten we al heel snel dat we samen de zending in wilden gaan. Wij zijn in juni 1997 getrouwd en zijn sinds oktober 1997 werkzaam bij JmeO Heidebeek in Heerde.

Maart 2000 zijn we verhuisd naar Zenica, een moslimstad in Bosnië-Herzegovina, waar we gewoond en gewerkt hebben (gemeentestichting) tot juni 2003. Daarna hebben wij onze bediening op Heidebeek weer voortgezet.

In augustus 2003 is onze dochter Lisa geboren en in december 2006 onze dochter Sarah!

 Een greep uit ons werk van de afgelopen jaren:

  • We hebben enkele keren samengewerkt als schoolstaf in een DTS en zomercursussen op Heidebeek.
  • We hebben in 1999 samen de School voor Frontlinie-zending op Heidebeek gevolgd om ons voor te bereiden op ons vertrek naar Bosnië-Herzegovina.
  • In Bosnië zijn wij, naast gemeentestichting, ook bezig geweest met humanitair werk, vriendschapsevangelisatie, werken in een weeshuis en een vluchtelingenkamp.
  • Rodney heeft in 2002 zijn droom, om een Internet Café in Bosnië op te zetten, gerealiseerd.
  • Jolanda heeft in Bosnië een quiltgroep opgezet om enkele vrouwen de kans te geven om hun talenten te gebruiken en om werkgelegenheid te creëren. De quiltgroep is uitgegroeid tot een small-business in Zenica.
  • Na onze tijd in Bosnië zijn we allebei op verschillende manieren betrokken geweest in het trainen en begeleiden van studenten op Heidebeek in hun voorbereidingen naar het zendingsveld toe.
  • Rodney preekt en geeft les over o.a. aanbidding.
  • Door verschillende zendingsreizen in de afgelopen jaren hebben we in meer dan 16 verschillende landen verspreid over 5 continenten, de levens van mensen aangeraakt en hen in staat gesteld hun roeping te vervullen.

Van 2008 tot 2013, was Rodney de leider van EuroCom, het toenmalig communicatie team van JmeO Europa. De doel van EuroCom was om het leiderschap van JmeO Europa en de communicatie noden van JmeO in Europa te dienen.

Jolanda was betrokken op Heidebeek bij het pastorale team en bij het team staf welzijn en zorg. Ze is mentor geweest voor staf en voor studenten van de Discipelschap Training School en andere scholen die gehouden werden op Heidebeek.

Dupliceren van DVD's

Dupliceren van DVD’s

Wat doen wij nu?

In April 2012 zijn wij als gezin voor drie weken in Colorado Springs, Colorado, VS geweest om te kijken of wij mogelijk daar met een klein JmeO team gaan werken.

Terug in Nederland hebben we dit besluit ook genomen en  zijn in januari 2013 in geloof deze uitdaging aan gegaan! Voor het zover was moest er veel geregeld worden. De eerste stap was het aanvragen van een “Green card” (lang termijn visa!) voor Jolanda. Rodney en de meiden hebben alle drie een Amerikaans paspoort!

In januari 2013, zijn wij als gezin naar Colorado Springs, Colorado in de V.S. verhuisd.

Jolanda werkt met Member Care (Life and Growth Team) alsook het hosten van bedieningen die gebruik maken van onze faciliteiten voor gelegenheden zoals vergaderingen, workshops, etc.

Lesmateriaal klaar om verstuurd te worden naar Australië.

Lesmateriaal klaar om verstuurd te worden naar Australië.

Rodney dient in het leiderschapsteam (LT) van Y360, overziet de online webwinkel, Crown Ministries International (crownmin.org) waar vandaan hij Christelijk lesmateriaal (boeken en DVD’s) wereldwijd verstuurt. Hij overziet web-projecten, waarbij hij zendelingen en bedieningen (en zelfs een aantal lokale bedrijven) helpt hun stem op het internet te vinden en om hun boodschap zo effectief mogelijk over te brengen via het Wereld Wijde Web.

Lisa en Sarah gaan hier sinds februari 2013 met veel plezier naar een openbare school.