Van Hollandse directheid tot boerenkol...
Klik hier voor de webversie
23 feb 2018

Van Hollandse directheid tot boerenkool

Ik zeg het zo vaak… we zijn hier nu 5 jaar en je zou denken dat we al aardig “Amerikaans” zijn geworden. Ja en Nee! 

We hebben ons al heel wat aangepast aan de manier van wonen en leven in Colorado. Ja, zelfs voor Rodney is Colorado anders dan de staat Arizona waar hij is opgegroeid. Vanwege de grote afstanden neemt iedereen de auto. Wat een geluk dat juist de benzine hier goedkoop is ha ha! Toch roepen de meiden wel eens dat ze het fietsen zo missen. Ja, het is zelfs zo dat ik net een “taxichauffeur” ben voor Lisa en Sarah. In Nederland zou Lisa zelf naar de middelbare school fietsen. Nu laten wij haar hier soms alleen naar huis lopen en worden we er op aangesproken vanwege de gevaren. 

We moeten er wel eens om lachen hoe Nederlands ik blijf, door b.v. iemand te feliciteren met “iemand anders". Hier feliciteer je elkaar helemaal niet met je familie of vrienden en volwassenen vieren hun verjaardag niet eens! Die “gezellige" verjaardag in de huiskamer met eerst koffie en taart en dat allemaal pas na 20:00 uur s’avonds klinkt hier vreemd in de oren.
Het zit er bij mij zo “ingebakken” om thuis gezellig koffie te drinken en ik blijf het proberen om af en toe iemand uit te nodigen voor een "bakje koffie” bij Jo op de bank! Dit is blijkbaar echt Nederlands, want hier is het gewoon dat je met elkaar eet en iedereen neemt iets mee voor de maaltijd en dan blijf je bijna nooit later dan 20:00 uur bij iemand op bezoek!
Ja en dan hebben we het nog niet gehad over hoe wij Nederlanders een mening hebben over alles ha ha! Ik leer mijn les, want eerlijk zijn en direct zeggen wat ik denk werkt hier niet. De Amerikaanse benadering is heel anders, ze draaien erom heen, willen je niet kwetsen en doen soms een leugentje om bestwil. 

Wat is het mooi om van beide culturen iets mee te krijgen, we kunnen echt van elkaar leren.

Intussen blijven wij wel lekker “Hollandse pot” koken en eten tijdens deze koude winterdagen graag boerenkool met nep rookworst en dromen het toetje “gele vla” er gewoon bij ; )

Internationale Member Care Consultatie (IMCC)

Ik ben weer terug van weggeweest! Wat ben ik bevoorrecht om met een team van geweldige collega’s in "Zendelingen Zorg” te werken. Tijdens mijn week bij JmeO Orlando in Florida, waar onze Internationale consultatie plaatsvond, heb ik genoten van het netwerken en brainstormen met collega’s die op het zelfde vakgebied binnen onze internationale JmeO organisatie werken. We waren vanuit alle hoeken van de wereld samengekomen en hadden werkers uit o.a. de Caribische eilanden, Oost Azië, Europa, Noord Amerika, Canada, Zuid Amerika, en Afrika. 
Wat heerlijk om een “op frisser” te ervaren door het netwerken, getuigenissen te delen en vanuit onze verschillende regio’s de ervaringen en verslagen te horen.
De deelnemers aan de IMCC 2018
We hebben gewerkt aan de “Code of Member Care Best Practice”, waar onze groep voor Noord Amerika gekeken heeft hoe we het beste een zendelingen gezin, echtpaar of single kunnen voorbereiden op zending en de uitzending daarvan.
Dat deze werkers vooraf, op het veld en met verlof of definitieve terugkeer met kwaliteit en zorg begeleid worden en met veerkracht hun werk uitvoeren. Zodat zendelingen niet alleen “overleven”, maar ook met voorspoed, veerkracht en effectief hun bediening multicultureel blijven uitoefenen. We kennen allemaal die ervaringen als het tegenzit, ingrijpende gebeurtenissen, symptomen van vermoeidheid, financiële zorgen en dan toch de verantwoordelijk voelen om door te gaan en het werk te verrichten wat van ons verwacht wordt. Hoe zou jij je voelen als dit in een ander land, cultuur en taal is en hierin een goede balans wil blijven ervaren? Vandaar dat Member Care wil assisteren met goede voorbereidingen, toezicht, begeleiding en debriefing/coaching.

Naast het werken in onze regio groepen hebben we ook meer bijscholing gehad in onderwerpen zoals: debriefing, preventiezorg en hoe te zorgen voor mensen in een langdurige crisis en mensen die secundair trauma ervaren.
Elke dag aten we lunch en dinner buiten onder een grote hangaar! JmeO Orlando heeft 130 stafmensen en deed mij aan Heidebeek denken.
Samen met Marcia bij de ingang van JmeO Orlando. Marcia en ik kennen elkaar van Heidebeek en werken nu allebei voor Zendelingen zorg in Noord Amerika.
De heerlijke Orlando temperaturen van 28C, het terug zijn op een JmeO basis en het zien van collega’s was heel goed voor mij. Voor de Member Care consultatie van start ging heb ik eerst nog een heerlijke volle dag genoten van het weerzien van collega zendelingen uit onze Bosnië tijd die nu in Orlando wonen. We hadden elkaar bijna 12 jaar niet gezien en het voelde zo vertrouwd en als vanouds. Zo jammer dat Rodney en de meiden niet bij dit weerzien konden zijn.
Tijdens mijn verblijf in Florida heb ik "helaas" geen alligators gezien.
Samen met mijn vriendin en oud collega Tammie! Wat een heerlijk weerzien en zo goed om onze Bosnië herinneringen en getuigenissen te noemen. 

Y360 locatie verkocht!

In een eerdere nieuwsbrief hebben we het al eens genoemd dat het leiderschapsteam van Y360 overwoog onze JmeO locatie te koop te zetten. Gewoonweg omdat de maandelijkse hypotheek en andere onkosten moeilijk te betalen waren. Toen hadden we tijdelijk, voor bijna zes maanden, een ander JmeO team dat bij ons ingetrokken was. Zij hebben zes maanden geholpen om de hypotheek gedeeltelijk te helpen bekostigen.
Onze Y360 locatie waar ons team 7 jaar vanuit heeft gewerkt.
Uiteindelijk heeft het leiderschapsteam eind 2017 toch weer besloten om onze locatie te koop te zetten en dit keer gelijk met goed resultaat. Met het gevolg dat wij afgelopen december begonnen zijn met een grote opruiming en het opslaan van spullen. In de eerste week van januari 2018 is Y360 verhuisd en hebben we de sleutels overgedragen aan een software bedrijf.
Collega Amy sorteert en kijkt wat er wel en niet opgeslagen moet worden.
Elke kantoor ruimte leeggehaald en schoongemaakt! 
Onze stafkinderen hebben alle ramen mooi schoongemaakt. Teamwork!
De meiden hadden nog kerstvakantie en konden mooi een handje meehelpen.
Wij hebben voornamelijk onze online boekwinkel en een gedeelte van onze kantoorruimte verhuisd naar het huis van onze Y360 teamleider. Op dit moment werken wij allemaal vanuit huis, we hebben onze wekelijkse stafvergaderingen bij onze teamleider thuis. Daar hebben we zo ie zo de woensdag als dag dat we allemaal bij Larry en Judy, onze leiders, thuis werken. Eén grote ruimte is daar nu ingericht als kantoorruimte.
Amy verwerkt een bestelling in onze nieuwe kantoor ruimte.
Aan de zijkant hebben we nu onze bureau's opgesteld.
Ik ben zelfs “thuis” nog gewoon de receptioniste en krijg alle telefoonmeldingen, voicemails en natuurlijk alle e-mails binnen via mijn laptop. 

Voor nu proberen wij op deze manier van huis uit te werken en werken wanneer het nodig is op “kantoor” bij de baas thuis.
We kijken wel rond voor nieuwe kantoorruimte en een geschikte locatie voor onze Y360 bedieningen, maar voor nu werkt het goed zo en kunnen we op deze manier een beetje “sparen” voor het juiste moment weer aanbreekt om te huren of kopen.
Hier een mooie winterse impressie van onze "achtertuin". Een mooi park, waar we elke dag langsrijden en soms heerlijk wandelen.
Graag horen we hoe het met jullie gaat! Stuur ons een krabbeltje terug. Bedankt voor wie jullie zijn, jullie financiële steun en gebed waarderen wij enorm. 
Lieve groetjes van Rodney, Jolanda, Lisa en Sarah
Onze mooie Lisa!
Lisa is in februari een weekend op winterkamp geweest.
Onze mooie Sarah!
Onze overbuurvrouw en "adoptie oma" is al drie weken in revalidatie en we gaan haar geregeld opzoeken.
Afgelopen januari hadden we heerlijk onze nicht Sabine te logeren. Wat een feest en gezelligheid! Ze had net een semester afgerond aan een Universiteit in Connecticut en kwam daarna nog even hier logeren. Wat zijn wij trots op jou Sabine!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2018 Rodney en Jolanda Blevins, All rights reserved.

 
Werkgroep Blevins (V.E.G. Goes):
  • Albert en Lina Harmsen
  • Jan-Kees Karelse
Vragen? Mail gerust [email protected]

Als je ons financieel wilt ondersteunen kan je gift overgemaakt worden op één van de volgende rekeningen (beide zijn belastingaftrekbaar):

1. V.E.G. Goes, Rabobank NL56 RABO 0320 5111 03, inzake J. Blevins-Karelse
2. Jeugd met een Opdracht, te Heerde 
NL38 RABO 0326 5210 62 o.v.v. 2157 Y360 (account number + projectnaam)

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp