Thanksgiving staat voor de deur.
Wat hebben we veel om dankbaar voor te zijn.
Klik hier voor de webversie
16 nov 2017

Workshop zendelingen zorg

Enkele weken terug kreeg ik de vraag of ik vanuit mijn rol in Member Care Noord Amerika een workshop wilde geven over “Missionary Care” (Zendelingen zorg) tijdens een YWAM conferentie hier in Colorado Springs. Tevens had ik tijdens deze conferentie week ook een Missionary care info tafel en de kans om weer heerlijk te netwerken.
Over het algemeen was deze “Go” conferentie gericht voor beginnende zendelingen die op dit moment een DTS (Discipelschap  Training School) volgen. Er waren ongeveer 200 studenten vanuit verschillende YWAM locaties (uit verschillende Staten) naar Colorado gekomen voor deze conferentie. Daarnaast waren er ook YWAM-ers die al jaren in de zending werken, maar gekomen waren om extra input te ontvangen en beter toegerust terug te keren naar hun YWAM bediening. Kortom een perfecte combinatie van mensen die een Hart voor zending hebben en een toewijding willen maken voor Frontlinie Zending.
Mijn workshop was mooi vol en druk bezocht… ik heb gesproken over het proces en de levenscyclus van een zendeling. Hoe start je in de zending, welke voorbereidingen moeten er getroffen worden. Wat gebeurt er wanneer je arriveert op het “veld” in een nieuw land, cultuur, taal en in een nieuw multicultureel team etc. Hoe blijf je strek in je visie en hoe blijf je met alle aanpassingen en indrukken effectief in je bediening. Zendelingen maken niet alleen de overgang naar het zendingsveld mee, maar wat doe je om jezelf, na jaren op het veld werkzaam geweest te zijn, voor te bereiden op de terugkeer naar je eigen land en cultuur. Ooit van een “omgekeerde cultuur schok” gehoord? (Ja, ik heb ervaringen van Rodney’s 16 jaar in Europa en toen opeens terug in zijn eigen Amerikaanse cultuur zeker te weten gedeeld!).
Met ons multicultureel huwelijk, onze 21 jaar zendingservaring met het wonen en werken in verschillende landen kon ik goede en soms grappige eigen levenservaringen geven over de levenscyclus van een zendeling.

Als “gezellig” extraatje waren er ook 6 Nederlandse studenten aanwezig die op dit moment een DTS in Wyoming, Washington en hier in Colorado Springs volgen. Heerlijk cadeautje om weer even Nederlandse gesprekken te mogen voeren. 

Missionary Care Foundations Course

Aan het begin van 2018 wordt er opnieuw vanuit mijn vakgebied een “Missionary Care Foundations Course” gegeven. Deze 3 weken durende training wordt op dit moment in Prod, Roemenië gegeven voor zendelingen in Centraal Europa.

Vanaf 15 januari zal deze cursus voor de tweede keer hier in Noord Amerika gehouden worden en is speciaal gericht voor mensen (zoals ik!) die zorg dragen voor zendelingen, voor leiders van YWAM bedieningen, voor voorgangers en iedereen die beter inzicht wil krijgen in het begeleiden en uitzenden van zendelingen.
Bijna twee jaar geleden heb ik zelf deze cursus hier in Noord Amerika gevolgd en heeft mij zoveel nieuwe kansen en “gereedschap” meegegeven om mensen in staat te stellen hun roeping met goede veerkracht te vervullen en uit te voeren. 

Jolanda naar YWAM Orlando

Over het toerusten van zendelingen gesproken: Ik ga zelf de eerste week van februari 2018 naar een “International Member Care Consultation” bij YWAM Orlando, FL. Samen met andere MC werkers onderwijs ontvangen (bijscholen!), netwerken, ervaringen uitwisselen en tijd voor getuigenissen en gebed. Ik zie uit naar een opbouwende week!

Baby shower voor Niang

We hebben het al vaker gedeeld dat er elke zondag twee “kerken” hun erediensten in onze Y360 locatie houden. Eén van deze gemeentes is the "Myanmar Christian Fellowship”, een groep vluchtelingen uit Myanmar (voormalig Birma).

Elk moment verwacht één van de Myanmar gezinnen een baby. We hebben de moeder, Niang, gezegend met een echte Amerikaanse “baby shower”. Ze had geen idee wat het inhield en waarom we dit voor haar wilde doen. Ze had tranen in haar ogen nadat we hadden uitgelegd dat we haar wilde zegenen met cadeaus (stromen van zegen!) voor de kleine en haar gezin. 

Dit gezin heeft geen familie hier en wij mogen nu haar “familie” zijn. Vanuit Y360 hebben we verschillende vrouwen uitgenodigd en zonder Niang te kennen, kwamen ze naar haar “baby shower” om haar te zegenen. Niet alleen met cadeaus, maar ook met liefde, betrokkenheid en gebed over haar, het gezin en haar dochter die elk moment geboren kan worden.
Lisa is 14 jaar en doet het super goed op de middelbare school. Al haar schoolvakken zijn “honors classes” (klinkt zo lekker Amerikaans hé?). Het houdt in dat ze in alles gevorderd is en op hoger niveau werkt. Lisa is lid van de “National Junior Honor Society” en dat betekent vele extra uurtjes school voor en na schooltijd. Ook moet ze dit schooljaar 30 uur vrijwilligerswerk doen. Deze uren maakt ze met plezier bij de peuters en kleuters van onze kerk. Ze geniet van haar wekelijkse “jeugdgroep” op zondagavond en ziet er nu al naar uit om in februari weer op “winterkamp” te gaan.
Lisa's jeugdgroep
Lisa in "child care"
Sarah wordt volgende maand 11 en zit in haar laatste jaar op de lagere school. Vorige week zijn we naar een kennismakingsavond op de middelbare school geweest. Sarah had een mooi rapport en krijgt dit schooljaar voor het eerst geen bijles meer in Engelse taal. Deze dame moet er hard voor werken, maar ze komt er wel. Vorige week kreeg Sarah de eer om op school de “Amerikaanse vlag” te hijsen voor “Veterans Day”. Het was een officiële ceremonie om de “Veteranen” te danken en eren.
Vlag ceremonie op school
Sarah met vrienden op sportdag


Thanksgiving


Het is hier volgende week Thanksgiving. Er is veel om dankbaar voor te zijn. Jullie bijdrage, door gebed en financiële steun, maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen. 
Het is een zegen om anderen tot zegen te mogen zijn!
Ik dank mijn God altijd wanneer ik aan u denk, telkens wanneer ik voor u allen bid. Dat doe ik vol vreugde, omdat u vanaf de eerste dag tot nu toe hebt bijgedragen aan de verspreiding van het evangelie. - Filippenzen 1: 3 - 5
Lieve groetjes van Rodney, Jolanda, Lisa en Sarah
Rodney en zijn broer, Terry samen op de foto met hun honderdjarige oma. Feestelijk met kroon.
De tienermeiden van YWAM Y360. Lisa en Analise.
Colorado stijl... dagelijks lopen de herten rondom onze YWAM locatie.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2017 Rodney en Jolanda Blevins, All rights reserved.

 
Werkgroep Blevins (V.E.G. Goes):
  • Albert en Lina Harmsen
  • Jan-Kees Karelse
Vragen? Mail gerust [email protected]

Als je ons financieel wilt ondersteunen kan je gift overgemaakt worden op één van de volgende rekeningen (beide zijn belastingaftrekbaar):

1. V.E.G. Goes, Rabobank NL56 RABO 0320 5111 03, inzake J. Blevins-Karelse
2. Jeugd met een Opdracht, te Heerde 
NL38 RABO 0326 5210 62 o.v.v. 2157 Y360 (account number + projectnaam)

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp