thanksgivingtree

Sarah en de “thankfulness tree”

In onze keuken hebben we een grote boom aan de muur gemaakt, een “Thankfulness Tree”! Een boom die juist zijn bladeren niet verliest, maar er elke dag alleen maar meer aan krijgt. Met ons gezin willen we deze maand richting “Dankdag” (Thanksgiving!) elke dag even stil staan voor de dingen waar we dankbaar voor mogen zijn. We hebben uit gekleurd tekenpapier verschillende soorten “bladeren” geknipt en hierop schrijven we waar we dankbaar voor zijn. Je staat er versteld van hoe vooral de kinderen er mee bezig zijn, wat zo normaal lijkt, wordt nu bijzonder en meer gewaardeerd.

We zijn dankbaar voor God, familie, internet, onze achterban, onze thuisgemeente en ja zelfs voor donuts, erwtensoep, school, vriendinnen, onze auto, voorziening, een warm huis, buren en noem maar op! Het levert leuke en interessante gesprekken op en tijdens het avondeten en naar bed gaan…. worden alle “blaadjes” nog eens meegenomen in het gebed.

Elke dag zien we de boom voller en voller worden met “Thanksgiving” blaadjes en onze harten worden voller met “dankzegging” aan Hem!

Waar zijn jullie dankbaar voor? Deel het met ons en dan voegen we de “blaadjes” toe aan onze boom.

Business as Mission

Een web design bedrijf hier in Colorado Springs heeft Rodney gevraagd part-time voor hen te komen werken. Dit bedrijft wordt geleid door een YWAM echtpaar Bill en Karma Duggin. Bill en Karma werken sinds de jaren 70 in YWAM en kennen Y360 en het werk wat wij doen goed en willen daarom dat Rodney vanuit Y360 ongeveer 15 uur per week voor hun werk levert. Qua werk is het eigenlijk veel het zelfde, alleen op een andere locatie. Er verandert niet zoveel, we zijn allemaal zendelingen! Maar…dit bedrijf “Zippersnap”, waar Rodney nu part time werkt, ontvangt inkomsten en kan daarom Rodney ook betalen voor zijn uren. Bill en Karma willen juist als zendelingen met hun eigen bedrijf de zakenwereld beïnvloeden. Het is nog steeds een YWAM bediening, alleen onder de noemer “Business As Mission”.

Rodney met zijn nieuwe collega Bill Duggin

Rodney met zijn nieuwe collega Bill Duggin

“Business As Mission” is al jaren een begrip binnen YWAM Internationaal. Met andere woorden, je gebruikt je werkplek, je baan, als zendingsveld en vanuit je zendingservaringen en vaardigheden mogen we anderen “discipelen”. Zoals de oude term “Tenten Maker” hier eerst voor werd gebruikt.

We hebben er bijna een jaar overgedaan om deze beslissing te nemen…. maar zien het op dit moment echt als een zegen om extra inkomsten te ontvangen en maandelijks niet zo krampachtig met financiën bezig te zijn. Onze inkomsten (giften!) zijn minder en Rodney wil zijn verantwoording nemen om betaald werk aan te nemen (wat na lang beraad en gebed gebeurd is). We zijn dit najaar een grote Amerikaanse supporter van $400 per maand kwijtgeraakt (ivm pensioen!) en de wisselkoers is voor ons het laatste halfjaar ook niet gunstig. De meeste giften komen vanuit Nederland en door de slechte wisselkoers zijn we zo’n $300 per maand kwijtgeraakt. Met een klein rekensommetje is het duidelijk dat we nu $700 minder aan maandelijkse inkomsten hebben.

YWAM Y360 kijkt uit naar 2016!

De laatste drie weken hebben we met ons team wekelijks besprekingen gehad en naast de budgetten ook gekeken en gebrainstormd over (nieuwe) projecten en bedieningen voor 2016. Hier een greep uit de verschillende activiteiten die we vanuit Y360 mogen (blijven) doen:

 • Onze voedselbank bediening
 • Uitreiken naar vluchtelingen en immigranten in onze stad
 • Engels als tweede taal school (ESL)
 • Zendelingen zorg (debriefing)
 • SoulCare retreats
 • Faciliteren van workshops en bestuursvergaderingen
 • Gastvrijheid uitleven
 • Online webwinkel
 • Mediaproducties: zoals Café360
 • Video/communicatie workshops
 • Web design
 • Voorlichtingsevenementen om een bepaalde zaak of zorg onder de aandacht te brengen.

Vanuit ons YWAM Y360 team hebben we een wereldwijde en locale focus om Jezus te reflecteren! We zoeken naar mogelijkheden om onze passie in alle aspecten van het leven uit te dragen, gelovend dat Jezus het zelfde heeft gedaan en nog steeds doet door leven te schenken aan iedereen!

Bekijk de video update van YWAM Y360

Het voelt goed om effectief bezig te zijn en zo’n mooi onderdeel (een schakel) te mogen zijn in het grote plaatje van Zending. Mede omdat jullie, onze financiële partners en thuisfront, ons hierin bemoedigen, uitzenden en ondersteunen. Wij zijn jullie hier enorm dankbaar voor (dit “blaadje” hangt al aan de boom!). Samen maken we zending mogelijk!

Lisa geeft een presentatie tijdens een ouderavond op school. Zij is deze maand "Student van de Maand"!

Lisa geeft een presentatie tijdens een ouderavond op school. Zij is deze maand “Student van de Maand”!

Sarah vertelt op school over Nederland. Natuurlijk worden er ook kruidnootjes gebakken!

Sarah vertelt op school over Nederland. Natuurlijk worden er ook kruidnootjes gebakken!

IMG_2721

Y360’s Video team bezig met een nieuwe productie voor de Afrikaanse TV “Beyond Dead End”.

IMG_2731

In de “control room”