Rodney schrijft!

Communicatie is nu efficiënter dan ooit tevoren, maar het moet ook effectief zijn

Communicatie is nu efficiënter dan ooit tevoren,
maar het moet ook effectief zijn

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om met grote groepen te communiceren over grote afstanden of zelfs om persoonlijker uit te reiken naar individuen door middel van email en sociale media. Communicatie is nu efficiënter dan ooit tevoren, maar het moet ook effectief zijn.

Onze Visie en ons hart is om mensen in staat te stellen hun roeping te vervullen. Daarom is het web meer dan alleen een efficiënte manier van communiceren. Als het op de juiste manier gebruikt wordt, dan kan het mensen in staat stellen hun verhaal effectiever te vertellen.

Op kantoor bidden wij voor Ruth, vlak voor haar vertrek naar Nepal

Op kantoor bidden wij voor Ruth,
vlak voor haar vertrek naar Nepal

Laat me een voorbeeld geven. In april 2015 was er een grote aardbeving die Nepal en een aantal van de omliggende gebieden getroffen heeft. Binnen enkele uren nadat de aardbeving had plaatsgevonden, waren mijn collega’s en ik in staat om een webpagina online te zetten en informatie te verzamelen, zodat mensen online konden doneren voor het werk van “Nepal Missions”. Ter plekke kon er gelijk met deze inkomsten met hulpverlening begonnen worden. Bekijk hier de site.

Nepal Missions wordt geleid door Ruth Parajuli, afkomstig uit Nepal en wonende in Colorado Springs. Vanuit Y360 kennen wij haar persoonlijk en ondersteunen haar werk onder de allerarmste en in de gehandicapten zorg in Nepal. Voor meer informatie hier een film die wij als Y360 voor Nepal Missions gemaakt hebben.

Jolanda schrijft!

Een 'luisterend oor' zijn voor zendelingen

Een “luisterend oor” zijn voor zendelingen

Vorig jaar Oktober ben ik in contact gekomen met een echtpaar van een andere JmeO bediening hier in Colorado Springs. Zij werken in een kerngroep voor Member Care (Zendelingen Zorg) Noord Amerika. Na enkele gesprekken en ervaringen uitwisselen over het werk dat ik met Member Care in Europa deed…. zijn er nieuwe deuren voor mij geopend. Ik ben reuze blij dat ik mijn kennis vanuit Heidebeek nu ook hier vanuit YWAM Y360 kan gebruiken voor Member Care Noord Amerika. Mijn hart gaat uit naar zendelingen. Om deze Koninkrijk werkers op het zendingsveld te beschermen, onderhouden en helpen herstellen!

Ik wil helpen zorgen dat zendelingen op het “veld” met volharding de wedloop kunnen lopen en effectief blijven in wat ze doen. Dit kunnen gesprekken zijn en gewoon dat “luisterend oor” zijn…… en “overwinningen” bespreken, zoals hun eerste gesprekken in hun nieuwe taal in het land waar ze zendingswerk begonnen zijn.

Onderwerpen zoals cultuurschok, heimwee of als visa’s afgewezen worden kunnen zo ter sprake komen. Wat als een zendeling voor lange termijn in het buitenland heeft gewerkt en terugkeert naar zijn/haar thuisland en zich als een vreemdeling in zijn/haar eigen cultuur voelt. Dat is het waar het met Zendelingen Zorg allemaal om draait!

Nieuwe Blevins website!

Met trots willen wij graag onze vernieuwde Blevins website aan jullie laten zien! Rodney heeft vele extra uurtjes had gewerkt, maar dan heb je ook wat ha ha!

Check it out! Onze website is tweetalig, klik op de Nederlandse vlag rechts bovenaan op onze site. Laat ons weten wat je er van vindt. www.blevins.nl/nl

blevins-website-redesign

Onze vernieuwde Blevins site!

Laatste week school

Lisa en Sarah nemen deze week afscheid van hun derde schooljaar in Amerika. Vorige week heeft Lisa genoten van een spetterend schoolkamp, ter afsluiting van de lagere school. In augustus start zij op de middelbare school en Sarah gaat door naar groep 5. Het blijft ons verwonderen hoe goed de meiden school hier hebben opgepakt en er voor gaan!

Verlof

Volgende week zijn wij in Nederland! We zien uit naar onze verloftijd, een mooi weerzien met familie, vrienden en onze financiële partners. We hebben spreekbeurten in drie verschillende gemeentes, overleg met ons thuisfront team, onze thuisgemeente in Goes en een gesprek met Member Care op Heidebeek. Genoeg afspraken, maar we zien ook uit naar een gezellig “koffie moment” bij jou/jullie thuis. Even bijpraten en wie weet hebben jullie van alles te vragen… dus reageer via de e-mail!

Pak jullie agenda erbij!
Ma. 25 mei t/m Ma. 29 juni verlof in Nederland
Zo. 31 mei Zendingspresentatie VEG Goes (thuisgemeente) 10:00 uur
Week van 1 juni – 5 juni Supporters/vrienden bezoeken in Zeeland.
Zo. 7 juni Zendingspresentatie VEG Wemeldinge 10:00 uur
Ma. 8 juni t/m Woe. 17 juni JMEO Heidebeek in Heerde
Zo. 14 juni Zendingspresentatie Evangelische Gemeente Immanuël, Heerde 10:00 uur (O ja, en 18 jaar getrouwd!)

Furlough-Airplane-Only-nlHelp ons vliegen!

We willen jullie de mogelijkheid geven om financieel deel te nemen aan onze verlof periode, wat een belangrijk onderdeel is van ons werk in de zending. Willen jullie erover nadenken (en voor bidden!) of jullie ons kunnen helpen met een (extra) eenmalige gift voor onze vliegtickets? We hebben nog €1750 nodig. Zo ja, FANTASTISCH! Meld dan even “vliegtickets” bij het overboeken! Alvast super bedankt!

We hopen velen van jullie binnenkort te ontmoeten. Leuk!