De kou in en buiten spelen

De kou in en buiten spelen

Dat wij hier nog steeds “nieuw” zijn, is te merken zodra we b.v. met anderen praten over de extreme weersveranderingen. Van het ene op het andere moment, zelfs binnen 24 uur, kunnen de temperaturen verschrikkelijk dalen of stijgen. We krijgen dan te horen “That’s Colorado for you!”. Met andere woorden… welkom in Colorado, waar het weer binnen een dag van heerlijk lente weer van 17C kan omslaan naar hagel en sneeuwstormen en onder het vriespunt. Drie weken geleden hadden we enkele dagen -21C overdag met veel sneeuw en de wind maakte het extreem koud. Dat betekende geen school voor Lisa en Sarah en veel bedrijven waren dicht… het verkeer was een chaos. Binnen een dag tijd gingen we 30C omhoog en hadden we opeens weer “gewoon” 10C. Hier zeggen ze dan “Well, that’s Colorado for you!” Ha ha ha, het weer blijf ons verrassen hier.

Het “nieuwtje” eraf!

Het werk binnen ons YWAM Y360 team gaat goed, we merken dat het “nieuwtje” er echt af is en dat we volop betrokken zijn, we nemen steeds meer taken en verantwoordelijkheden op ons. We mogen persoonlijk ervaren dat collega’s, en mensen buiten YWAM, ons werk waarderen en ons gericht vragen vanwege onze talenten, onze kennis en expertise . Hierdoor wordt ons werkterrein alleen maar meer verbreed en komen we soms voor leuke (nieuwe) uitdagingen te staan. Grappig hoe organisaties, kerken en scholen (buiten YWAM om) Rodney via het werk van Y360 “ontdekt” hebben. Via ons kantoor wordt er nu specifiek naar Rodney gevraagd voor webhosting, het helpen opzetten en/of bijhouden van websites. Hij is nu ook meer betrokken met het “communicatie team” van een andere YWAM locatie in Colorado Springs, zo helpt hij mee aan projecten waar zij vanuit hun basis mee betrokken zijn. Voor mij (Jo) zijn het vooral mijn taken binnen het leiderschapsteam, waar beslissingen genomen moeten worden die niet altijd makkelijk of leuk zijn, budgetten maken en de verantwoording dragen voor projecten en stafmedewerkers.

Online winkelen via onze Y360 webwinkel!

Een van de producten uit de Y360 webwinkel

Vanuit onze YWAM locatie verzorgen wij een “online winkel” met de naam “Crown Ministries Internationaal”. Crown Ministries brengt en verzorgt het beste onderwijs vanuit Jeugd met een Opdracht (YWAM) Internationaal, evenals fantastische middelen om ons begrip te vergroten voor de volken en de mensen in de wereld om ons heen. We willen voorzien in “voedsel-voor-gedachte”, dat mensen hun geloof kunnen verdiepen en in staat worden gesteld om meer effectief te zijn.

Vanuit onze “postkamer” worden dagelijks pakketten verstuurd met DVD’s, CD’s, studie materiaal/gidsen, boeken, de AudiBijbel, YWAM promotie materiaal en zelfs t-shirten. Dit wordt verstuurd naar mensen persoonlijk of het is specifiek aangevraagd door kerken, jeugdgroepen, organisaties, scholen en binnen YWAM Internationaal. We versturen echt de hele wereld over…….Neem gerust een kijkje op onze Y360 website en bezoek onze online winkel, de Y360 “store”.

BYOM-FB-page-header

Y360 organiseert geregeld evenementen die actuele thema’s en discussies behandelen die relevant zijn voor de tijd waarin we nu leven, zowel onderwerpen die wereldwijd of juist hier in Colorado relevant zijn. We willen met onze thema’s het bewustzijn en de gedachten provoceren over een bepaald onderwerp en wat leidt tot geschikte actie! We horen vaak dat deze avonden meer begrip en consequenties geven en dat mensen keuzes maken voor meer genade, compassie, liefde en positieve verandering in de verschillende actuele thema’s die behandeld worden.

Vrijdagavond 14 maart organiseren wij weer zo’n thema avond voor mensen met verschillende geloofsovertuigingen en achtergronden. Deze avond willen we samen stilstaan bij het onderwerp “Rentmeesterschap van de schepping”. In Genesis zegt God duidelijk tegen de eerste mensen hoe de aarde verzorgt moet worden en hoe wij daar voor kunnen zorgen. Wat houdt dat precies in en wat betekent dat voor ons. Hoe kunnen wij verandering brengen in b.v. een schoner milieu, met onze verschillende achtergronden wonende op dezelfde aarde. We bekijken de documentaire “Renewel” waarin verschillende geloofsgroepen op hun manier zorgdragen voor het milieu. Na deze documentaire willen d.m.v. discussie kijken wat we al doen en wat veranderd kan worden en we bieden verschillende “Inspiratie tafels” aan waar “groene” organisaties zich presenteren en adviezen kunnen geven voor beter rentmeesterschap van de aarde en op de plek waar we wonen. Grappig genoeg laten we iedereen deze avond hun eigen beker of mok meenemen voor de koffie, niks geen papieren bekers of afwas! We zijn benieuwd!

ECW-header

Rodney en collega’s zijn bezig met de voorbereidingen voor een “Effectieve Communicatie Workshop“.

Goede communicatie heeft hart, visie en vaardigheden nodig! De workshop wil deze drie gebieden in effectieve communicatie behandelen. Deelnemers krijgen onderwijs in de fundamenten van ontwerp en lay-out, fotografie, schrijven, spreken in het openbaar en andere onderwerpen die op verzoek van de deelnemers komen. Ze zullen een Bijbelse en theoretische basis meekrijgen over het “waarom” van goede communicatie. Deze workshop heeft Rodney al verschillende keren eerder gegeven in Europa en nu voor hem voor het eerst in Colorado Springs. Tot nu toe zijn het voornamelijk zendelingen en Christelijke organisaties die zich aanmelden voor deze workshop van 31 maart tot 4 april. Zelf ben ik ook betrokken met de voorbereidingen, maar dan meer in het regelen van slaapplaatsen en maaltijden, vanuit mijn taak in de “gastendienst”.

1 jaar in Colorado!

Via de iPhone gezellig op nichtje Olivia's feestje!

Via FaceTime gezellig op nichtje Olivia’s feestje!

Intussen wonen wij sinds januari al weer een jaar in Colorado! Soms denken wij; wat is dit jaar omgevlogen en op andere momenten voelt het alsof het allemaal al veel langer geleden is dat we Nederland verlaten hebben. Wat is er veel gebeurd in 1 jaar tijd en wat hebben we het enorm getroffen met ons huis, ons werk en de nieuwe vriendschappen (hoewel ik juist een gezellig bakkie koffie met familie en vrienden uit NL wel erg mis hoor!). We voelen ons echt thuis en op onze plek, maar het maakt het gemis van familie, vrienden en typisch Nederlandse gewoontes of eten er niet minder op. We zijn blij met Facetime en Skype, dus we duiken zo een Nederlandse verjaardag binnen via het internet of toch even dat gezellig “koffie momentje” met iemand via Facetime.

Spijkerpoepen geïntroduceerd op Sarah's verjaardagsfeestje.

Spijkerpoepen geïntroduceerd op Sarah’s verjaardagsfeestje.

Lisa's kunstwerk was uit 350 leerlingen gekozen en hing 2 mnd. in een "Artshow".

Lisa’s kunstwerk was uit 350 leerlingen gekozen en hing 2 mnd. in een “Artshow”.

Het enige waar we Lisa en Sarah over horen is het gemis van Opa dichtbij (Oh… en een kroket!) en ze vinden dat zelfs Rodney’s ouders in Arizona (13 uur rijden!) te ver weg wonen…

 

Bedankt voor jullie lieve betrokkenheid, op welke manier dan ook! Wij waarderen jullie gebed, steun en betrokkenheid.

Liefs en zegen vanuit Colorado, Rodney, Jolanda, Lisa en Sarah