Thanksgiving

Thanksgiving

Vorige week stond de hele week in het teken van “Thanksgiving” bij ons thuis, op school en hier in de winkels en media was het helemaal duidelijk te merken. De kinderen hadden een feestelijke lunch op school en een lang weekend vrij!

Afgelopen donderdag hebben we “Thanksgiving” gevierd bij collega vrienden van ons en is er natuurlijk kalkoen gegeten. Thanksgiving is een dag waarop Amerikanen het gewone drukke leven even “on hold” zetten en tijd maken voor vrienden en familie om samen te komen, uitgebreid te eten en hun dankbaarheid tonen voor alles wat God ons gegeven heeft. Bijzonder om dit, nu we hier wonen, mee te maken…

In de provincie Zeeland was het afgelopen week (ook) “dankdag” en heeft onze thuisgemeente in Goes tijdens de “dankdagdienst” een collecte voor ons zendingswerk gehouden. Iets waar we ook heel dankbaar voor zijn!

Vier JmeO locaties in Colorado Springs!

Dat er meer dan één Jeugd met een Opdracht locatie in Colorado Springs is, dat merk ik de laatste tijd genoeg als ik de telefoon op onze eigen YWAM Y360 locatie opneem! Mensen zoeken via internet naar “Youth With A Mission” en bellen waarschijnlijk het eerste nummer wat ze zien! Sommige bellen voor informatie over Discipelschap Training scholen in Colorado Springs en andere vervolg scholen en trainingen binnen JmeO. Grappig genoeg hebben de “bellers” vaak niet door dat we nog drie andere locaties van JmeO in deze zelfde stad hebben…. met het gevolg dat ik wel informatie kan geven, maar hun vaak moet doorverwijzen naar andere JmeO locatie in Colorado Springs.

Wie zijn de andere drie JmeO locaties?

De grootste JmeO basis is “Strategic Frontiers” met 150 staf medewerkers en te vergelijken met JmeO Heidebeek in Heerde. Dit is echt een trainingsbasis met veel studenten en hun focus ligt op Azië en gesloten landen.

YWAM NSI staat voor “Network for Strategic Initiatieves”, deze basis draait eveneens DTS scholen en trainingen met een missie om wereldwijd strategische initiatieven te helpen identificeren, lanceren en te coördineren.

YWAM “Emerge” heeft visie om mensen die het met minder dan $2 per dag moeten doen, toegang te geven om met innovatieve producten hun dagelijks leven en onderhoud te verbeteren.

Leiderschapsteam

Begin augustus ben ik (Jo) gevraagd of ik onderdeel wilde worden van het Leiderschapsteam van YWAM Y360. Mijn eerste reactie was, waarom ik? Als snel werd het duidelijk dat ze iemand nodig hadden met mijn specifieke gaven en talenten binnen het team. Rob Abraham, onze basisleider, schrijft het volgende:

Rob, Jolanda, Moulouk, Tee

Rob, Jolanda, Moulouk, Tee

“Ik ben blij Jolanda in ons leiderschapsteam te hebben met haar authentieke hart voor mensen, om mensen persoonlijk in staat te stellen zich te ontwikkelen tot hun vol potentieel. Ze heeft een vrolijke persoonlijkheid, ze is leergierig, en toont bereidheid om te dienen en ze biedt de mogelijkheid (en daagt ons uit!) verder na te denken. Jolanda komt in de ontwikkeling van YWAM Y360 met frisse ideeën en visie en ik geloof dat zij voor dit seizoen, een mooie mix van gaven toevoegt aan het leiderschapsteam”.

Het is een totaal nieuwe uitdaging, met nieuwe verantwoordelijkheden en taken. Het leiderschapsteam bestaat uit onze basisleider, Rob Abraham (India), Moulouk Mouzaoir (Afrika), Tee Suwit (Thailand) en Hollandse Jolanda! Een mooie Internationale mix, wat ook echt laat zien dat we vanuit Y360 een wereldwijde focus hebben om Jezus te reflecteren! We zoeken naar mogelijkheden om onze passie in alle aspecten van het leven uit te dragen, gelovend dat Jezus het zelfde doet door Leven te schenken aan iedereen!

YWAM Colorado

Eind oktober ben ik (Jo) samen met collega Moulouk naar een tweedaagse samenkomst voor heel YWAM Colorado in Denver geweest. Dit was een nieuwe ervaring, om met zoveel collega’s vanuit dezelfde zendingsbeweging samen te komen. Samen onderwijs ontvangen, maar vooral bidden en luisteren naar de stem van God voor wat wij als zendingsbeweging vanuit de staat Colorado mogen betekenen voor de wereld om ons heen.

Naast Colorado Springs, zijn er ook nog twee grote YWAM locaties in de hoofdstad Denver (opnieuw te vergelijken met Heidebeek!) en een locatie in de stad Cimmaron. We staan er versteld van hoeveel Jeugd met een Opdracht medewerkers alleen al in de staat Colorado werken.

Christmas Around the World

“Christmas Around the World”

Vrijdagavond 6 December organiseren wij samen met andere organisaties een groot evenement voor Internationale inwoners van Colorado Springs. “Christmas Around the World” is een avondvullend programma met multiculturele optredens (dans, zang en muziek) en met variërend Internationaal eten en samenzijn. Er zijn ook culturele/Internationale activiteiten en tijd om te netwerken en elkaar beter te leren kennen. Deze avond is bedoeld voor mensen met verschillende culturele achtergronden en religies en geeft een kans om samen culturele verscheidenheid te vieren! Sinds augustus zijn we, samen met andere organisaties zoals Compassion en Navigators, bezig met de voorbereidingen en zien er naar uit dat het nu bijna zover is. We verwachten ongeveer 500 internationale gasten.

We hebben er hard aan gewerkt om sponsors te zoeken, zodat we 500 mensen een heerlijk diner kunnen aanbieden en dat er voor hun geen kosten aan deze avond verbonden zijn. Gaaf te ervaren dat restaurants en persoonlijke vrienden achter dit evenement staan en ons zegenen met gratis Internationaal eten.

Rodney en ik zijn heel benieuwd hoe de avond ervaren zal worden en dat de mensen een mooie boodschap meekrijgen d.m.v. alle Internationale optredens, de kennismakingen en het eten. We bidden dat onze gasten aangeraakt zullen worden met de echte reden en boodschap waarom we Kerst vieren. Dat ze Jezus aanwezigheid mogen ervaren deze avond!


Het is fijn te ervaren hoe jullie met ons meeleven, via e-mail, Facebook, Skype en de post. Ja, vorige week ontvingen we zelfs heerlijke chocoladeletters! Jullie betrokkenheid, gebed en financiële steun waarderen wij enorm en is van groot belang voor het werk dat we hier mogen doen. Het bemoedigd en zegent ons! BEDANKT!