Onze woonkamer
Onze woonkamer

“Wat een zegen van God om jullie in het huis van mijn ouders te hebben wonen. Het was mijn moeders droom dat op een dag een zendingsgezin in hun huis mocht komen wonen. Je had hun koelkast moeten zien, die hing vol met foto’s en gebedskaartjes van zendelingen! Mijn moeders zus was een zendeling en mijn vaders zus was een zendeling met Jeugd met een Opdracht in de jaren tachtig.
Het is een huis vol van plezier, gebed en liefde en het geeft ons echt VREDE en het gevoel dat het Gods bedoeling was om het huis nu aan jullie over te dragen”.

Met tranen in onze ogen lazen wij dit bovenstaande bericht op ons computerscherm. We hadden een reactie gekregen van de dochter van de vorige bewoners van ons huis. Door een tragisch auto-ongeluk zijn de vorige bewoners van ons huis om het leven gekomen. Nu krijgen wij dit bericht van hun dochter, waarin God opnieuw duidelijk laat zien en ons bevestigd dat dit huis het moest zijn. We hebben het van Hem ontvangen en wat een mooie getuigenis om te lezen dat het door de jaren heen al een huis vol van plezier, gebed, geloof en liefde was… Dit zal het blijven en we willen dat velen dit mogen komen ervaren en dat we naast familie, ook vrienden, buren, zendelingen en wie er maar ook over de vloer komt, tot zegen mogen zijn.

Rodney en zijn broer Terry
Rodney en zijn broer Terry

De zomer is voorbij gevlogen en we zijn nu weer, net zoals bij jullie, op volle toeren met school en het gewone dagelijkse ritme begonnen. Na een fantastische tijd met “Opa in the house”, waren we al snel onderweg naar Californië voor de trouwerij van Rodney’s broer Terry. Geweldig om onze nieuwe schoonzus te ontmoeten, maar wel raar dat dit pas op hun trouwdag plaats vond ha ha. We hadden Rodney’s broer sinds twee jaar niet meer gezien en dan kan er dus veel gebeuren.

Vanuit Californië zijn we op de “terugweg” nog twee weken bij Rodney’s ouders en thuisgemeente in Globe, Arizona geweest. Vooral onze meiden hebben heerlijk genoten van hun tijd met Grandpa en Grandma! Wat zijn ze weer verwend.
We zijn twee zondagen in onze uitzendende (thuis)gemeente geweest. De laatste zondag van juni had de gemeente ons na de ochtenddiensten gezegend met een “Housewarming” receptie en konden we iedereen na twee jaar weer begroeten en spreken. Opnieuw werden we verwend met mooie cadeaus en geld voor ons huis.
De tweede zondag heeft Rodney de beide diensten geleid en hebben we natuurlijk onze “zendingspresentatie” gegeven. Wat een geweldige reacties en bemoedigingen.

We hebben karnemelk gevonden!
We hebben karnemelk gevonden!

We moeten eerlijk toegeven dat het wel raar aanvoelde om afgelopen zomer Arizona te verlaten met onze auto op weg naar “huis” in Colorado Springs. Niks geen vliegtuig terug naar NL, wat we normaal gewend waren als we Arizona en familie daar verlieten… dit maakte ook dat ik vanaf die periode geregeld een heimwee gevoel begon te creëren. Heimwee naar de gekste dingen.. naar gewoon fietsen om boodschappen en dan wel boodschappen die ik hier niet kan krijgen ha ha. Het missen van meer zelfstandigheid, minder verantwoordelijkheid en initiatieven nemen wat ik juist zo gewend was in mijn eigen thuisland. Nu is Rodney meer “thuis” in alles en neemt veel meer het voortouw om zaken te regelen.

Ik roep wel eens “Nu weet ik wat ik Rodney de afgelopen 16 jaar in NL heb aangedaan”… Hij heeft dit heel goed gedaan en “overleefd” en daar ga ik nu ook voor!!! Mijn schoonzus Silvia zei laatst “Juist de dagelijkse dingen je eigen maken dat is de kunst”. Het gaat meer als thuis voelen en dagelijkse dingen worden gewoon… en vooral onze Lisa en Sarah passen zich heel goed aan. Ze genieten van school en het leven hier en praten liever en makkelijker Engels dan Nederlands.

YWAM360 retraite
YWAM360 retraite

De laatste week van juli hebben we met ons YWAM360 team een tijd van reflecteren, bezinnen en vooruitkijken genomen. Samen God zoeken en Zijn leiding vragen over het nieuwe seizoen dat voor ons ligt. Ons team bestaat uit 16 stafmedewerkers en Hij heeft ons met onze verschillende culturen en talenten samengebracht. Dat we genoeg talent hebben om zoveel verscheidenheid in bedieningen en afdelingen te leiden is zeker. Naast Web onderhoud, web design, video/filmproductie, marketing, verkoop van producten online, trainingen en scholen hebben we nu ook wat nieuwe initiatieven genomen. Door discussie en brainstormen is duidelijk naar voren gekomen dat we niet alleen internationaal, maar ook binnen onze eigen Colorado Springs gemeente, lokaal willen uitreiken. Dit d.m.v. hulp en training geven aan kerken, organisaties, bedrijven of persoonlijk. Onze expertise kan zoveel bieden en door dit alles heen willen we Jezus laten schijnen en bekendmaken.

Vanuit het team is ook naar voren gekomen dat er een vraag is naar meer zorg voor en naar elkaar binnen het team. Ze willen groei en ontwikkeling binnen het team blijven zien, dat er zorg is voor iedere stafmedewerker door een mentor, coach, evaluaties, team activiteiten en eenheid. Ik heb aangegeven dat ik dit werk graag wil opzetten voor onze medewerkers, zeker omdat dit iets is dat ik deed op Heidebeek. Intussen heb ik enkele andere medewerkers betrokken in een nieuwe afdeling die tot leven is geroepen voor de zorg en ontwikkeling van onze eigen medewerkers: “Life and Growth” We willen de ontwikkeling en groei zien en dat onze medewerkers met toewijding en competentie doorgaan en fris blijven waarvoor ze geroepen zijn!

Rodney is op dit moment volop betrokken met het ontwerpen van enkele websites. Sommige van jullie zullen wel denken, wat heeft dat nu met zending te maken. Nou, de sites waar hij aan werkt zijn van groot belang en voor Christelijke organisaties die landen willen bereiken met het Evangelie. Deze organisaties kunnen moeilijk of niet in het land zendelingen plaatsen en evangeliseren en willen mensen via het wereldwijde web bereiken. Deze sites roepen vragen op en brengen mensen in “deze gesloten landen” aan het denken en worden uitgedaagd en geprikkeld om er iets mee te gaan doen. Gebed voor veiligheid en doorbraak is zeer gewenst!

Leuk weetje: zondag 6 oktober zullen we via een Skype-verbinding aanwezig zijn in de 10.00 uur dienst van de VEG Goes.

Bedankt voor jullie betrokkenheid en steun!