Member Care Center

Zendelingen nemen voor hun werk soms grote risico’s, laten hun vertrouwde omgeving achter en leven vaak ver van vrienden en familie. Daarnaast ligt er een druk op hen om een voorbeeld te zijn in hun relatie met God en in het vrucht dragen voor Zijn Koninkrijk. Daarom is het zo belangrijk dat wij vanuit ons Member Care Center op Heidebeek voorzien in de zorg en hulp die onze stafleden nodig hebben.

Na onze terug komst uit Bosnië, werk ik (Jo) nu al weer 9 jaar binnen het Pastorale team en het Staf zorg en ontwikkeling team dat nu samen met de afdeling Personeelszaken en de afdeling Zendelingen zorg onder het “Member Care Center” valt. Kortom hebben deze vier afdelingen allemaal te maken met de zorg voor onze eigen (110) stafmedewerkers op Heidebeek.

Nieuwe staf

Door input, training en bemoediging van de stafleden willen we dat zij zich persoonlijk en geestelijk blijven ontwikkelen. Zo hebben we begin september opnieuw twee dagen een “nieuwe staf oriëntatie” voor onze acht nieuwe medewerkers gehouden. We hebben nieuwe medewerkers uit India, Ierland, Indonesië, Rwanda en natuurlijk Nederland!

Juist omdat we een Internationale zendingsorganisatie zijn organiseer ik o.a. voor al onze stafmedewerkers een middag en avond over “Meer begrijpen van elkaar’s cultuur”. We willen verdieping voor onze medewerkers die, met zoveel verschillende nationaliteiten, samen werken en leven binnen onze Heidebeek communiteit. Sarah Lanier (USA) schrijfster van het boek “Waarom zijn wij anders?” komt donderdag 1 nov. bij ons op Heidebeek input geven.

Vanuit de afdeling Personeelszaken help ik (Jo) mee met evaluatiegesprekken van onze medewerkers. Deze “functionering” gesprekken zijn bedoeld als zelfreflectie wat betreft het werken op Heidebeek. Vanuit ons “Member Care Center” ben ik dus veel met en voor onze eigen stafmedewerkers bezig! Ik geniet van dit werk en zeker in de omgang met mensen, die een passie voor Jezus hebben en gekozen hebben om zich 100% toe te wijden aan het werk van Hem!!! Nu we binnenkort de “oversteek” naar JmeO Colorado Springs gaan maken, hoop en bid ik echt dat de Heer mij daar ook duidelijk laat zien hoe ik Hem met mijn gaven, talenten en werkervaring tot dienst mag zijn.

Alle Heidebeek staf (september 2012)

Armenië

Workshop deelnemers en staf

Rodney is afgelopen zomer twee weken bij JmeO in Yerevan, Armenië geweest! Samen met drie collega’s heeft hij daar een communicatie workshop opgezet en gegeven. Hij gaf daar les over de “Geestelijke kant van communicatie”. Het ging voornamelijk over wat de Bijbel precies over dit onderwerp zegt. De deelnemers kregen ook les over het bouwen van websites, basisprincipes van design en layout, sociale media, schrijven, nieuwsbrieven, fotografie, powerpoint presentaties enz. De deelnemers waren allemaal JmeO zendelingen die werkend zijn in de regio en naar Armenië waren afgereisd voor deze communicatie workshop. De deelnemers waren afkomstig uit kleine JmeO teams/basissen vanuit o.a. Oezbekistan, Rusland, Wit-Rusland, Georgië, Oekraïne en Armenië zelf.

Bolussen bakken op Heidebeek

Bolusbakken op Heidebeek

Donderdag 20 sept. hadden we voor de tweede keer een “Zeeuwse dag” op Heidebeek! Net zoals twee jaar geleden zijn Jo en Conny Basting, een gepensioneerde bakker uit mijn thuisgemeente, naar Heidebeek afgereisd om al onze stafmedewerkers te verwennen met een heerlijke ovenverse Bolus. Jo en Conny hebben 200 Bolussen gebakken! Wat een mooi zicht om al die verschillende nationaliteiten te zien genieten van een verse “Jikkemiene”.

a
a

Update green card!

Wanneer zal het eindelijk zover zijn?

Alle documenten zijn, op één na, opgestuurd naar het Nationaal Visum centrum in Amerika. Helaas wachten we nu nog steeds op mijn “verklaring van goed gedrag” van de politie uit Bosnië. Onze collega’s hebben dit document “eindelijk” van de politie ontvangen, maar nu is het wachten op een gecertificeerde Engelse vertaling. Na een uitnodiging van de Amerikaanse ambassade in A’dam, voor een gesprek en medische keuring, hopen we daarna zo snel mogelijk mijn green card in ontvangst te nemen.

Door de onzekerheid wanneer ik precies mijn visum in ontvangst kan nemen hebben we nog steeds geen tickets durven boeken.

Zoals jullie weten hadden we in onze vorige update een oproep gedaan om ons financieel te helpen verhuizen! Intussen hebben we al “één vliegticket” en losse giften, vanuit zowel de USA en Nederland, ontvangen voor de (on)kosten rondom de verhuizing. Misschien vindt u, jij of jullie het ook leuk om ons financieel te helpen met nog bijvoorbeeld:

  • een vliegticket $490 (€380)
  • aanschaf tweedehands auto in Amerika
  • visum Jolanda €700
  • Geld om keuken-, woonkamer-, en slaapkamers in te richten!

We houden jullie op de hoogte, zodra we meer weten over mijn visum en onze vertrekdatum! Bedankt voor jullie belangstelling en medeleven in de voorbereidingen van dit nieuwe zendingsavontuur.